2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szonda Ipsos: Sólyom László a legnépszerűbb politikus

2007. július 02. 17:52, utolsó frissítés: 17:52

Sólyom László, Szili Katalin és Dávid Ibolya áll a politikusok népszerűségi listájának élén a Szonda Ipsos legfrissebb, a cég honlapján látható felmérése szerint. Júniusban Sólyom László 51, Szili Katalin 48, Dávid Ibolya 47 pontot kapott.

Mint írják, a politikusok többségének, ha nem is látványosan, de változott a megítélése. Leginkább még Navracsics Tibor 3 pontos visszaesése és Hiller István hasonló mérvű emelkedése érdemes említésre. Leszálló ágba került Dávid Ibolya, aki az elmúlt négy hónapban 5 pontot veszített, de továbbra is tagja a lista élvonalának. Először szerepel a rangsorban Eörsi Mátyás, akit csaknem a választópolgárok fele ismer és 34 ponttal debütált.

Az adatok alapján júniusban, csakúgy mint májusban, a legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz legnépszerűbb politikusa Orbán Viktor, a kormány legnépszerűbb minisztere pedig Göncz Kinga volt. Orbán Viktor júniusban is 46 pontot kapott, míg Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, kormányfő, két ponttal erősödött, így 32 pontot ért el.

A Szonda Ipsos június 15. és 22. között 1.500 fő megkérdezésével végezte el a felmérést. A közvélemény-kutató cég május 17. és 24. között végzett felmérése szerint még Dávid Ibolya, Szili Katalin és Sólyom László együtt, megosztott első helyen vezette a politikusok népszerűségi listáját. Akkor a három politikus egyaránt 49 pontot kapott. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS