2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondott a sikkasztással gyanúsított izraeli pénzügyminiszter

2007. július 02. 10:19, utolsó frissítés: 10:19

Lemondott posztjáról vasárnap a sikkasztással gyanúsított Abraham Hirshon izraeli pénzügyminiszter. Nem miniszteri munkásságával függ össze az ellene folytatott rendőri vizsgálat, hanem korábbi, szakszervezeti vezetőként folytatott tevékenységével. A rendőrség szerint nem jelentett egy tudomására jutott sikkasztási esetet, amely a vezetése alatt álló szakszervezetben történt 2003-ban. Az is része a gyanúnak, hogy talán ő maga is részesült az elsikkasztott pénzből.

Már április óta folyik ügyében a nyomozás, a rendőrség többször is kihallgatta. Nem ismeretes, milyen fejlemény indította lemondásának benyújtására, hiszen áprilishoz képest nem állt be az ügyben semmilyen fordulat, legalábbis nem tettek bejelentést ilyen fordulatról.

Ehud Olmert miniszterelnök várhatóan Ronnie Bar-On belügyminisztert nevezi ki a közeli napokban a pénzügyminiszteri posztra. Arról még nincs értesülés, ki tölti be utána a belügyminiszteri tisztséget. Mind Hirshon, mind pedig Bar-On a kormányfő Kadima pártjához tartozik. (MTI/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS