2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ezer rendőr támadt páncélozott járművekkel a drogkereskedőkre Rio de Janeiroban

2007. június 28. 09:51, utolsó frissítés: 09:53

Ötórás tűzharcot vívtak brazil rendőrök feltételezett drogkereskedőkkel szerdán Rio de Janeiro egyik szegénynegyedében, az ütközetben tizenhárom bűnöző életét vesztette. Jose Mariano Beltrame, Rio de Janeiro állam biztonsági ügyekben illetékes tisztségviselője először 18 halottról tett bejelentést, majd néhány órával később, anélkül, hogy magyarázatot adott volna rá, 13-ra módosította az áldozatok számát.

Beszámolók szerint több mint ezer rendőr és több páncélozott jármű érkezett a 11 milliós nagyváros nyomornegyedeinek egyikébe, Alemao favellába kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított személyek letartóztatása, valamint kábítószerek és fegyverek lefoglalása céljából. Az északi városrészben fekvő szegénynegyedben május óta több mint 30 halálos áldozatot követeltek kábítószer-kereskedő bandák egymás közötti leszámolásai.

A banditák védekezésül torlaszokat emeltek, és olajat folyattak az úttestre, megakadályozandó, hogy a rendőrségi járművek felkapaszkodjanak a meredek utcákon. Heves tűzharc bontakozott ki, gránátok robbanását is hallani lehetett. Tízen megsebesültek, köztük egy rendőr. Két embert letartóztattak, és lefoglaltak 40 kilogramm kokaint, 30 kilogramm marihuánát, valamint négy nehézgépfegyvert.

A riói mércével mérve is véres rendőrségi akció a rendfenntartók erejének demonstrálását célozhatta a hatóságok részéről a július 13-án kezdődő Pánamerikai Játékok előtt. A sporteseményre 5500 atlétát és mintegy 800 ezer turistát várnak Rio de Janeiróba. (MTI/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS