2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fenyegetőznek a BBC-riporter elrablói: "elvágjuk a torkát, mint egy birkáét"

2007. június 27. 11:09, utolsó frissítés: 11:09

Alan Johston BBC-tudósító elrablói azzal fenyegetőztek keddi közleményükben, hogy elvágják túszuk nyakát, "mint egy birkáét". A magát Dzsais al-Iszlámnak (Iszlám Hadserege) nevező szélsőséges iszlamista csoport többek között Szadzsída Risávinak, Abu Mohammed al-Makdiszinak és Abu Katada al-Filisztini sejknek az elengedését követeli túszáért cserébe.

Az iraki nőt, Risávit Jordániában ítélték halálra azzal a váddal, hogy köze volt több, 2005 novemberében elkövetett öngyilkos merénylethez. Makdiszit Jordániában őrzik 2005 júliusa óta, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat európai szellemi vezérének tartott Katadát pedig Nagy-Britanniában tartják fogva.

"Követeléseik mindenki előtt ismertek: szabadítsák ki a három túszt, Szadzsídát, Abu Katadát és Abu Mohammed al-Makdiszit. Nem lesz kompromisszum, Johnson vagy ezer évig fogságban marad, vagy elvágjuk a torkát, mint egy birkáét" - fenyegetőzött a csoport.

Az Iszlám Hadserege heves kirohanást intézett a Hamász iszlamista szervezet ellen, amelyet azzal vádolt, hogy nyomást akar rájuk gyakorolni Johnston elengedése érdekében, amióta június 15-én átvette az ellenőrzést a Gázai övezet fölött. A Hamász a közleményre reagálva ismételten sürgette az újságíró feltételek nélküli elengedését. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS