2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kambodzsában megtalálták a kisrepülőgép roncsait. Nincs túlélő

2007. június 27. 11:03, utolsó frissítés: 11:03

Megtalálták szerdán Kambodzsában az ország délkeleti vidékén két nappal korábban lezuhant kisrepülőgép roncsait; a kambodzsai kormány szóvivőjének tájékoztatása szerint a szerencsétlenséget a gép 22 utasa közül senki sem élte túl.

A belföldi útra bérelt, Siem Reapból Sihanoukville-be tartó AN-24 típusú repülőgép az indokínai ország délkeleti csücskében, a Thai (Sziámi)-öböl partján elterülő Kampot tartományban zuhant le öt perccel a landolás kitűzött időpontja előtt. A gépen, amelyet egy orosz pilóta vezetett, az ötfős kambodzsai személyzeten kívül 13 dél-koreai és három cseh turista utazott.

Egy mentőhelikopter szerdán a Bokor-hegy ormain felfedezte a roncsokat - közölte Kampot tartomány helyettes kormányzója. A keresést, amelyben több ezren vettek részt, és amelyben négy helikoptert is bevetettek, a nehéz terepviszonyok és a mostoha időjárás is nehezítette.

A kambodzsai kormányfő előző napi tájékoztatása szerint a gép, amely nagy viharba került, valószínűleg leszállás közben nekiütközött a hegynek. (MTI/Reuters/AP/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS