2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Robbanóöv a BBC-tudósító derekán: meghiúsult a túszszabadítás Hamász-közvetítéssel

2007. június 25. 16:39, utolsó frissítés: 16:39

Robbanóövvel a derekán mutatták be palesztin elrablói Alan Johnstont, a BBC brit közszolgálati adó gázai tudósítóját egy videofelvételen, amely vasárnap jelent meg a világhálón. Az emberrablók azzal fenyegetőztek, hogy működésbe hozzák a szerkezetet, ha bárki erővel megpróbálja kiszabadítani a túszt.

Amint látják, robbanóövet adtak rám elrablóim, és azt mondták, működésbe hozzák, ha bárki megkísérli megrohamozni ezt a helyet - mondta Johnston a felvételen, amelyet egy iszlamisták által előszeretettel használt honlapra töltöttek föl az Iszlám Hadserege nevű szervezet emberei. A túsz azt is elmondta, hogy fogva tartóitól úgy értesült, "ígéretes" tárgyalások folytak a szabadon engedéséről, de megszakadtak, miután a brit kormány és a Hamász iszlamista palesztin mozgalom tervet kovácsolt a katonai erővel való kiszabadítására.

A 45 éves brit újságíró, akit március 12-én raboltak el Gázában, fáradtnak, de sértetlennek tűnt a képek alapján. Ez volt a második videofelvétel Johnstonról elrablása óta. Az első június elsején jelent meg a világhálón egy iszlamista honlapon.

A tudósítót fogva tartó sejt, amely korábban nemigen hallatott magáról, bebörtönzött muzulmánok, mindenekelőtt az al-Kaida európai szellemi vezetőjeként számon tartott Abu Katada hitszónoknak a szabadon bocsátását szabta a túsz elengedésének feltételéül. (MTI/Reuters/dpa)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS