2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pakisztáni diákok elrabolták, majd szabadon engedték a kínai örömlányokat

2007. június 25. 14:49, utolsó frissítés: 14:49

Kilenc embert, köztük hat nőt raboltak el, majd engedtek szabadon szombaton Iszlámábádban vallási szélsőséges pakisztáni diákok, akik "erkölcstelen cselekedetekkel" vádolták túszaikat.

A radikális iszlám papjairól és diákjairól ismert iszlámábádi Lál Maszdzsid (Vörös Mecset) medresze - vallási iskola - diákjai egy fővárosi épületből rabolták el túszaikat. A biztonsági őrök szerint a "tálib diákok" behatoltak a házba, és elhurcolták a "kínai lakókat". A túszok között hét kínai volt.

A diákok közleményükben arról tájékoztattak, hogy az elrabolt idegen nők prostitúcióval foglalkoztak egy masszázsszalonban, a túszejtéssel pedig jobb belátásra akarták bírni őket. Tudatták, hogy nem is rabolták el túszaikat, hanem csak elvitték, hogy "meggyőzzék őket". "Ez a diákok természetes reagálása a trágárságra és a szemérmetlenségre" - közölték. Néhány órával később valamennyi túszt szabadon engedték.

A Vörös Mecset papjainak és diákjainak radikalizmusa régóta fejtörést okoz a pakisztáni hatóságoknak, de a kormány eddig kerülte a kemény fellépést. (MTI/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS