2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Blair katolikus akar lenni?

2007. június 25. 14:41, utolsó frissítés: 14:41

Magánkihallgatáson fogadta Tony Blairt szombaton a Vatikánban XVI. Benedek pápa, s sajtójelentések szerint a leköszönő brit miniszterelnök búcsúkörútjának ez az állomása erősíti azokat a híreszteléseket, hogy a politikus át kíván térni a katolikus hitre.

A posztjáról a jövő héten, szerdán távozó brit miniszterelnök közel 25 perces négyszemközti megbeszélést folytatott a katolikus egyházfővel a vatikáni apostoli palotában, majd csatlakozott hozzájuk Cormac Murhpy-O'Connor, Anglia és Wales katolikus érseke, illetve jelen volt a politikus felesége, a katolikus Cherie is.

A brit katolikus egyház élén álló bíboros részvétele a megbeszélésen erősíti azokat a híreszteléseket, hogy Tony Blair át kíván térni a katolikus hitre. A The Guardian című londoni napilap pénteken adott hírt arról, hogy Blair már meghozta a döntést, és a brit királyi légierő egyik lelkésze már négy éve készíti fel a katolikus hitre. A brit kormányfő felesége, Cherie Booth katolikus, és a házaspár négy gyermeke is ebben a hitben nevelkedik. (MTI/AFP/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS