2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Féktelen futótűz Kaliforniában, áradás Indiában és Pakisztánban

2007. június 25. 12:06, utolsó frissítés: 12:06

Súlyos pusztítást végzett a kelet-kaliforniai Tahoe-tó mellett tomboló futótűz: az erős szél korbácsolta lángok 750 hektárost területen felperzseltek mindent, 165 lakóház és építmény vált a lángok martalékává. Az El Dorado megyei rendőrfőnök, Kevin House szerint eddig a tűz kevesebb mint öt százalékát sikerült csak megfékezni, a lángok útjában pedig több mint ötszáz lakóház van. Személyi sérülés nem történt, a hatóságok egyelőre nem tudják a tűz okát, de gyanítják, hogy ember idézte azt elő. A hatóságok saját hatáskörükben szükségállapotot hirdettek ki.

Pakisztán déli nagyvárosában, Karacsiban 228 halálos áldozata van a szűnni nem akaró monszunesőzéseknek egy tartományi miniszter közlése szerint, India déli részén pedig legkevesebb 75 ember vesztette életét.

A hatóságok korábban még csak arról számoltak be, hogy 43 áldozata van annak a felhőszakadásnak, amely három óra hosszáig tartott szombaton az ország legnagyobb városában, gazdasági központjában. A tartomány egészségügyi minisztere, Szardar Ahmed azonban utóbb közölte, hogy egy jóléti magánszervezethez 185 olyan ember holttestét szállították be, aki a lezúduló eső következtében vesztette életét, így a halottak száma 228-ra nőtt. Közülük 20 embert áramütés ért, 18-an pedig egy összeomlott vályogház romjai alatt haltak meg. Mintegy kétszázan szenvedtek sérüléseket.

Indiában különösen súlyosan érintette a monszun a Bengáli-öböl partján elterülő Ándhra Prades indiai szövetségi államot, ahol 45-en haltak meg miatta - tudósított a CNN-IBN hírtelevízió. Az áradások következtében ezrek veszítették el otthonukat. Az állam kormánya 95 tábort állított fel a kárvallottak számára. Százak ülnek indulásra várva olyan buszokon és vonatokon, amelyek a vízben elakadva egyelőre nem tudnak továbbhaladni. (MTI/dpa/AFP/CTK/APA/AP/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS