2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Hamász közbenjárására hamarosan elengedik a BBC-tudósítót

2007. június 16. 13:57, utolsó frissítés: 13:57

A Hamász palesztin iszlamista szervezet pénteken közölte, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat a közel három hónapja elrabolt brit újságíró elengedéséről. A szervezet közleménye szerint megkezdte a gyakorlati lépéseket Alan Johnston BBC-riporter kiszabadítása érdekében".

A tárgyalásokon részt vevő egyik Hamász-illetékes, aki nevének elhallgatását kérte, azt közölte, hogy az újságírót várhatóan szombatig elengedik.

Abu Obeida, a Hamász szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a szervezet, amely előző nap vette át az ellenőrzést Gázai övezet felett, nem engedi, hogy bárki újságírókra vagy külföldiekre támadjon.

Arra a kérdésre, hogy alkalmaznak-e erőt az újságíró kiszabadítása érdekében, Obeida közölte: valamennyi megoldás nyitott, de a szervezet úgy szeretne véget vetni az ügynek, hogy megóvja a túszul ejtett újságíró testi épségét és biztonságát.

Gilad Salitra, a tavaly júniusban palesztin fegyveresek által elfogott izraeli tizedesre vonatkozó kérdésre válaszolva Abu Obeida hangsúlyozta, hogy az izraeli katona sorsa változatlan. Kijelentette, hogy a tizedes elengedése fejében megszabott feltételek, így a több száz palesztin fogoly szabadon engedése "humánus és igazságos". (MTI/Reuters/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS