2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újra mérgező alga jelent meg az olasz Riviérán

2007. június 11. 13:39, utolsó frissítés: 13:39

Újra mérgező alga jelent meg Olaszország Ligur-tengeri partvidékén, Genovától délre. A Corriere della Sera című olasz lap vasárnapi jelentése szerint ugyanúgy, mint két évvel ezelőtt, most is az Ostreopsis ovata nevű, mikroszkopikus méretű algáról van szó, amely lázat, fejfájást és rossz közérzetet okoz.

A mérgező alga első nyomait a Keleti-Riviérán, közelebbről a Cinque Terre néven ismert szépséges partszakaszon fedezték fel. A lap szerint félő, hogy a természeti csapás átterjed más partvidékekre is.

2005 nyarán csak Genova környékén több mint kétszáz ember szorult kórházi kezelésre, miután az algával szennyezett tengerben fürdött. A mérgező alga akkor nagy területen szennyezte az olasz tengerpartot, így Toszkána, Kalábria és Szicília tartományokban. Tavaly ez az alga főleg az Adriai-tengeren fordult elő.

Az Ostreopsis ovata a közelmúltig majdnem kizárólag a trópusi tengereken volt honos. Továbbterjedéséért a világtengerek melegedése és a környezetszennyezés okolható tudósok szerint. (MTI/dpa)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS