2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hosszú utazás egy kis szeretetért: megéljenezték Busht az albánok

2007. június 11. 12:29, utolsó frissítés: 12:29

Az állami látogatásokon szigorú biztonsági intézkedésekhez és elnéptelenedett utcákhoz szokott George W. Bush amerikai elnök Albániában fürdött a helyiek szeretetében.

Miután vasárnap a Tiranától 30 kilométernyire fekvő Fushe-Kruja településen felkereste az amerikai mikrohitelekből létesült kávéházak egyikét, odalépett a több száz fős ujjongó tömeghez, amely "Bushi, Bushi, Bushi" kiáltásokkal fogadta.

A védőkerítésnél szorongó kíváncsiskodók tülekedtek azért, hogy egy pillantást vessenek az elnökre, vagy akár meg is érinthessék. Kezek százai nyúltak az utca széléről az örömtől sugárzó és nevető amerikai államfő felé. Bush hagyta, hogy átöleljék, egy férfi még kezet is csókolt neki. Egy idősebb asszony hevesen karjai közé szorította, és alig akarta elengedni. Többen megsimították a haját. Akár egy rocksztár, úgy lépett fel Bush repülőgépe lépcsőjére, és integetett "rajongóinak".

A mintegy ötperces tomboló ünneplés után egy amerikai újságírónő epésen megjegyezte: "ilyen hosszú utazás egy kis szeretetért".

Az amerikai elnök múlt hétfőn kezdte meg egyhetes európai körútját, amelynek során felkereste Csehországot, Németországot - ahol a hét legfejlettebb ipari állam és Oroszország csúcstalálkozóján vett részt -, majd Lengyelországot, Olaszországot és a Vatikánt, ezt követte Albánia. Innen vasárnap este az európai körút utolsó állomására, Bulgáriába utazott tovább. (MTI/AFP/dpa)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS