2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Törökország a harmadik világba süllyed, ha nem marad jogállam

2007. június 05. 17:27, utolsó frissítés: 17:27

Törökország a harmadik világ országainak sorába süllyed, ha nem alkalmazza a demokrácia és a jogállamiság európai elveit - figyelmeztetett kedden Ali Babacan, az európai uniós csatlakozásról tárgyaló török küldöttség vezetője.

A politikus, aki egyben gazdasági miniszter, egy isztambuli konferencián szólalt fel, amelyen Ankara és az EU energetikai együttműködése volt a téma..

Babacan kijelentése megfigyelők szerint burkolt figyelmeztetés volt az Európai Unióba törekvő ország nagy hatalmú katonai vezetésének és igazságszolgáltatásának.

"Amennyiben azt hisszük, hogy nincs mihez igazodni, minden ország sajátos körülményei között létezik, és demokráciánk is sajátos rendszer, illetve ha azt állítjuk, hogy nálunk jogállam van, csak időnként megkerüljük annak szabályait, nos, az ilyen hozzáállás eredményeként Törökország több évtizeden át a harmadik világban fog rekedni" - fogalmazott Babacan.

Ugyanezen a fórumon Olli Rehn, az Unió bővítési biztosa felszólította Törökországot, hogy a közelgő választási kampány miatt ne lépjenek vissza a reformoktól, hanem inkább gyorsítsák fel ezt a folyamatot. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS