2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Franciaország 25 ezer illegális bevándorlót utasít ki idén

2007. június 05. 10:14, utolsó frissítés: 10:14

"Európa nem Eldorádó" az illegális bevándorlók számára - jelentette ki hétfőn Francois Fillon francia miniszterelnök, aki közölte, hogy még az idén 25 ezer embert akarnak kiutasítani hazájából.

A parlamenti választások közeledtével Fillon azt ígérte, hogy kormánya szilárd álláspontra helyezkedik az illegális bevándorlókkal szemben. "Meg kell mutatnunk az érkezőknek, hogy Európa nem az az Eldorádó, amelyet nekik ígértek" - mondta meglátogatva egy internálótábort Párizs közelében.

"Európa nyitott föld, és Franciaország is nyitott ország marad, de csak olyan külföldieket fogad be, akik képesek beilleszkedni" - tette hozzá.

Az újonnan létrehozott bevándorlási és nemzeti identitási minisztérium céljai között szerepel 125 ezer gyanús bevándorló kikérdezése, a kiutasítások számának növelése, és az is, hogy több embert - az idén legalább 2500-at - vegyenek rá, hogy pénz fejében hazatérjen hazájába. A hatóságok becslései szerint 200-400 ezer illegális bevándorló él Franciaországban. 2006-ban 24 ezret utasítottak ki közülük.

A kormány baloldali ellenéke és emberi jogi csoportok elítélik ezt a politikát, amely szerintük erőszakos rendszabályokkal próbálja helyettesíteni az igazságosságot. Az újonnan elnökké választott Nicolas Sarkozy arra kérte a szavazókat, hogy a június 10-i és 17-i választási fordulókban juttassák nagy többséghez, hogy véghezvihesse mélyreható gazdasági reformjait, és határozottabban léphessen fel a vétkesekkel szemben. A bevándorlókat Sarkozy meg kívánja szűrni, és nem akkor akarja szabályozni a helyzetüket, amikor már bent vannak az országban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS