2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

37 rasszista indítékú gyilkosságot követett el két 18 éves orosz diák

2007. május 29. 11:07, utolsó frissítés: 11:07

Egy orosz diák bevallotta a rendőrségen, hogy barátjával 37 embert öltek meg rasszista indíttatásból tavaly augusztus óta. A Vremja Novosztyej napilap jelentése szerint a diák, Artur Rino, egy művészeti iskola 18 éves tanulója és vele egyidős barátja, Pavel Skacsevszkij Moszkva külvárosában vadásztak sötét bőrűekre.

A két fiatal vallomásuk szerint először tavaly augusztusban ölt: robbanószerkezetet telepítettek egy moszkvai piacon, ahol kaukázusi, közép-ázsiai, valamint vietnami és kínai eladók árultak. A detonáció 11 emberéletet kioltott, csaknem félszáz embert megsebesített.

A két fiút egy kaukázusi származású amerikai állampolgár megölése ügyében vitték be gyanúsítottként, s a rendőrségen először nem hittek Rinónak. "Túl sok részletet említett, hencegett azzal, amit tett, ugyanakkor a bűncselekmények időpontjai és a helyszínek nem voltak pontosan megjelölve" - magyarázta egy rendőrségi forrás.

Oroszországban az utóbbi időben kimutathatóan megnövekedett az idegengyűlölet és a rasszizmus; idén eddig több mint 200 rasszista támadás történt, ezekben összesen 25-en vesztették életüket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS