2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Letartóztatta a Fatah parlamenti frakcióvezetőjét az izraeli hadsereg

2007. május 29. 10:49, utolsó frissítés: 10:49

Az izraeli hadsereg kedd hajnalban letartóztatta a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah mozgalom parlamenti frakcióvezetőjét a ciszjordániai Náblusz melletti Balata menekülttáborban - jelentették palesztin biztonsági források, de megerősítette ezt a hadsereg is.

Először fordul elő, hogy a hadsereg letartóztat Fatah-képviselőt, a radikális Hamász mozgalom tisztségviselői közül már többet előállítottak az utóbbi napokban Ciszjordániában amiatt, hogy a szervezet fegyveresei szüntelenül rakétákkal támadják Izraelt a Gázai övezetből.

A most letartóztatott Fatah-frakcióvezető, Dzsamal at-Tirávi egy személyben a mozgalomhoz kötődő al-Aksza Mártírjainak Brigádjai fegyveres csoportnak a vezetője. Vele együtt letartóztatták az "al-Aksza" négy másik emberét is - közölték az idézett palesztin források, hozzátéve, hogy további hat palesztin vett őrizetbe a hadsereg az éjszaka Nábluszban.

A hadsereg megerősítette, hogy a menekülttáborban letartóztatott több személyt, köztük Tirávit, akit azzal gyanúsítanak, hogy különböző városokban elkövetendő öngyilkos merényletekkel bízott meg embereket, valamint egyéb szélsőséges tevékenységgel vádolják.

A múlt csütörtökön egy kiterjedt akció keretében több mint harminc Hamász-tisztségviselőt vett őrizetbe a hadsereg, köztük egy minisztert és több parlamenti képviselőt, miközben a légierő offenzívát folytatott a Gázai övezetben a rakétákkal támadó palesztinok ellen.

Kedd hajnalban az izraeliek tűzpárbajt is vívtak a Hamász szélsőségeseivel Gázában, Rafah közelében. Közülük két férfit agyonlőttek, egyikük feleségét megsebesítették. (MTI/AFP/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS