2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

41 al-Kaida-foglyot szabadítottak ki amerikai és iraki katonák

2007. május 28. 11:34, utolsó frissítés: 11:34

Amerikai és iraki katonák közös akcióval kiszabadították az al-Kaida iraki szervezetének 41 foglyát. A rabokat a terrorszervezet egyik "börtönében" tartották fogva, a Bagdadtól északra elterülő Dijála tartományban - közölte vasárnap az Irakban szolgáló amerikai katonai alakulatok több szóvivője.

A foglyok többsége iraki civil volt. Az amerikaiak már korábban is rajtaütöttek az iraki al-Kaida "börtönein", de olyan nagyméretűvel, amilyet vasárnap számoltak fel, ezt megelőzően nem találkoztak - hangsúlyozták a szóvivők.

Egyik szóvivő sem közölt részleteket, így nem tudni pontosan, kik voltak a foglyok, s miért kerültek összeütközésbe az al-Kaida iraki szervezetével. Azt viszont közölték, hogy némelyik foglyon kínzások nyomai látszottak, egyik-másiknak csontját törték elrablói. Kiemelték, hogy az amerikai és iraki katonák helyi lakosok bejelentése alapján találtak a terrorszervezet fogolytelepére, és úgy értékelték a feljelentést, hogy az iraki lakosság "torkig van" az al-Kaida szervezettel. A terroristák kereket oldottak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS