2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dulakodás az ukrán főügyész hivatalánál: biztonságiak és rendőrök akaszkodtak össze

2007. május 25. 17:40, utolsó frissítés: 17:40

Dulakodás volt péntek reggel az ukrán alkotmánybíróság és főügyészség kijevi épületében a főügyész irodája körül. A Viktor Juscsenko Nyugat-barát elnök alárendeltségébe tartozó belső titkosszolgálat egy különleges alakulata akaszkodott össze az oroszbarát kormány alá rendelt rendőrség odavezényelt erőivel.

Az elnök az előző napon leváltotta a főügyészt, és intézkedésének nyomatékául odarendelt egy belbiztonsági alakulatot. Válaszul a belügyminiszter rendőrcsapatot küldött a helyszínre. Mind az belbiztonságiak, mind a rendőrök őrszolgálatot teljesítettek az épületben egész éjszaka.

Reggel a rendőralakulatok kiszorították a belbiztonságiakat az épületnek arról a szintjéről, amelyiken a főügyész hivatal működik. Egyes jelentések szerint az oroszbarát kormánypárti koalíció több parlamenti képviselője is részt vett a dulakodásban. Szvjatoszlav Piszkun leváltott főügyész pénteken jelezte: addig mindenképpen hivatalban lévőnek tekinti magát, amíg leváltásának híre meg nem jelenik a hivatalos közlönyben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS