2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Öngyilkos lett a Malina Hedviget feljelentő férfi

2007. május 24. 20:14, utolsó frissítés: 20:14

Öngyilkos lett az a férfi, akinek feljelentése alapján a szlovák rendőrség a napokban vádindítványt nyújtott be az ügyészséghez a Nyitrán tavaly megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig ellen.

A feljelentő kilétét a rendőrség eddig titkolta. Most már tudni lehet, hogy a hamis tanúzás és a hamis eskü gyanúja miatt várhatóan bíróság elé kényszerülő Malina Hedviget a 36 éves Juraj K. jelentette fel, akiről csütörtökön kiderült, hogy még május 4-én a lakóhelyén, egy vágsellyei (Sala) ház pincéjében végzett magával.

"A hamis tanúzás bűntettének" gyanúja miatt Malina Hedvig ellen folyó nyomozást a férfi halála "nem befolyásolja" - mondta a CTK cseh hírügynökségnek Martin Korch Szlovákia országos rendőr-főkapitányságának szóvivője. Későbbi nyilatkozatában a szóvivő kizárta az idegenkezűséget a férfi halálában.

Az MTI pozsonyi tudósítója úgy értesült, hogy a feljelentő halálálhíréről Malina Hedvig és ügyvédje, Roman Kvasnica csütörtök reggel értesültek, amikor kihallgatásra jelentek meg Nyitrán. Egy nyomozótiszt közölte velük, hogy a kihallgatás a feljelentő halála miatt elmarad.

Malina Hedvig igen csak meglepődött, de nem kommentálta az értesülést mindössze annyit mondott a liberális polgári napilap, a SME internetes portálja szerint: "Öngyilkos lett? Ez újdonság, most hallom először."

Az ügyvéd, Roman Kvasnica szerint a halálesetből egyelőre korai lenne bármilyen következtetést levonni, s az sem ártana, ha a média is tartózkodna a találgatásoktól.

Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke a feljelentő halálhírére reagálva az MTI-nek azt mondta: "Ez a körülmény tovább mélyíti az ügy átláthatatlanságát, egyszersmind újabb kérdéseket vet fel: egyebek között azt is, miért csak húsz nap multán derült ki a haláleset. Ki volt ez az ember, milyen indítékok alapján cselekedhetett, amikor feljelentést tett. Nemkülönben azt a kérdést is felveti, hogy milyen körülmények között halt meg." Csáky jelezte: az MKP parlamenti frakciója ezeket a kérdéseket interpellációban a belügyminiszternek is felteszi. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS