2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Öngyilkos merénylet Ankarában: a törökök szerint egy kurd volt a tettes

2007. május 23. 17:54, utolsó frissítés: 17:54

Kurd szakadárt gyanúsítanak a török hatóságok a keddi ankarai merénylettel, amelynek hat halottja és több mint száz sebesültje volt.

Mint Kemal Önal, Ankara kormányzója újságíróknak szerdán elmondta, a 28 éves, török állampolgárságú férfi, akinek maradványait sikerült azonosítani, valószínűleg a szeparatista Kurdisztáni Munkáspárthoz (PKK) tartozott, s erre utal a merénylet módja is. A kormányzó arról a nyolc személyről nem beszélt, akiket a sajtó értesülései szerint a rendőrség letartóztatott.

Az öngyilkos merénylőt a bűnügyi nyilvántartás alapján tudták azonosítani. Illegális plakátragasztásért és a rendőrséggel szembeni engedetlenségért két évet töltött börtönben. Őt a hatóságok nem számították a hat halálos áldozat közé. A pokolgépet a testére rögzítve hajtotta végre a robbantást - mondta el a politikus a terrorizmusellenes tanács rendkívüli ülése után.

Az Európai Unió soros elnöksége elítélte az ankarai merényletet, együttérzéséről biztosította az áldozatok családját, és követelte a bűnösök megbüntetését. Hasonló nyilatkozatot adott ki az orosz államfő is, a terrorizmus elleni közös harc fontosságát hangoztatva. (MTI/AFP/Reuters/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS