2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Izrael a Hamász "lefejezésével" fenyegetőzik

2007. május 21. 13:34, utolsó frissítés: 13:34

Izrael a Hamász "lefejezésével" fenyegetőzött hétfőn, kilátásba helyezve Háled Mesaalnak, az iszlamista palesztin mozgalom damaszkuszi emigrációban élő vezetőjének és Iszmáil Haníjének, a palesztin kormány Hamászhoz tartozó kormányfőjének likvidálását.

"Izrael az első adandó alkalommal likvidálni fogja Mesaalt" - jelentette ki hétfőn Avi Dihter izraeli belbiztonsági miniszter. Mesaal "teljesen jogos célpont, és meggyőződésem, hogy az első adandó alkalommal megszabadulunk tőle a feladat nehézsége ellenére" - mondta a miniszter az izraeli katonai rádiónak adott nyilatkozatában.

Izrael egyszer már tett kísérletet Mesaal megölésére, de az 1997-es ammáni próbálkozás kudarcot vallott.

Egy másik izraeli miniszter szerint a Hamász teljes vezetősége izraeli csapás célpontjává válhat, ha a Hamász fegyveresei továbbra is rakétákat lőnek ki Izrael déli területeire a Gázai övezetből. Az izraeli közszolgálati rádió riportere név szerint rákérdezett Haníje palesztin kormányfőre, vajon ő is szerepelhet-e a célpontok között. Gideon Ezra környezetvédelmi miniszter azzal válaszolt, hogy emlékeztette a hallgatókat: Haníje a rakétatámadások folytatását szorgalmazta vasárnapi nyilatkozatában. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS