2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Putyin megérti, hogy az EU-nak meg kell oldania belső problémáit

2007. május 18. 15:49, utolsó frissítés: 15:49

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken azt mondta, nem tulajdonít túlzott jelentőséget annak, hogy megrekedtek az Európai Unió és Oroszország partnerségi tárgyalásai.

"Nem dramatizáljuk a helyzetet. Megértjük, hogy a tárgyalások megkezdése előtt az EU-nak meg kell oldania belső problémáit. Ezt mi tiszteletben tartjuk" - mondta Putyin a Volga menti Volzsszkij Utyoszban tartott EU-orosz csúcstalálkozó utáni sajtóértekezleten. Hozzáttette ugyanakkor, hogy Moszkva nagyra értékeli a két fél partneri viszonyát.

Angela Merkel, a soros EU-elnök Németország kancellárja a sajtó előtt "aggodalmát" fejezte ki amiatt, hogy az orosz rendőrség megakadályozta azoknak az ellenzékieknek Moszkvából való elutazását, akik tüntetni akartak Szamarában, a csúcs helyszínéhez közeli Volga parti nagyvárosban.

Az orosz elnök a maga részéről azzal vádolta Lettországot és Észtországot, hogy megsértik az orosz kisebbség jogait, ami szerinte "elfogadhatatlan és Európához méltatlan" dolog. José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke ugyanakkor az egész unió szolidaritásáról biztosította az Oroszországgal konfliktusba keveredett Lengyelországot, Észtországot és Lettországot. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS