2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rendőrök akadályozták meg, hogy Kaszparov az orosz-EU csúcsra repülhessen

2007. május 18. 11:56, utolsó frissítés: 11:56

Moszkvai rendőrök péntek reggel megakadályozták, hogy a sakkvilágbajnokból Kreml-bíráló ellenzékivé vált Garri Kaszparov a Volga parti Szamarába repülhessen, ahol az orosz-EU csúcshoz időzített demonstráción kívánt részt venni.

A Seremtyjevo-1 repülőtéren a rendőrök elvették a személyi okmányokat és a jegyeket Kaszparovtól, Lev Ponomarjov jogvédőtől, Eduard Limonovtól, a betiltott nemzeti-bolsevik párt vezetőjétől, valamint több újságírótól.

Kaszparov a független Eho Moszkvi rádiónak nyilatkozva úgyszólván a nullával egyenlőnek ítélte annak esélyét, hogy még eljuthatnak a délutáni demonstrációra.

A Másik Oroszország Kreml-bíráló ellenzéki koalíció az EU-orosz csúcstalálkozóhoz időzítve hirdetett demonstrációt Szamara központjában. A csúcs csütörtök este kezdődött egy Szamarához közeli szanatórium festői környezetében.

Bár az orosz hatóságok az EU nyomására engedélyezték az "egyet nem értők" felvonulását, a megmozdulás számos szervezőjét és más Kreml-ellenes ellenzékieket átmenetileg őrizetbe vettek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS