2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Al-Kaida-közeli terrorcsoport merényletekkel fenyegeti Franciaországot

2007. május 16. 11:13, utolsó frissítés: 11:13

Az al-Kaidához kötődő, Abu Hafsz el-Maszri Brigádok nevű csoport véres merényletekkel fenyegette meg kedden Franciaországot, mert szerintük a franciák "cionista" köztársasági elnököt választottak maguknak Nicolas Sarkozy személyében.

"A francia néphez" intézett írásos üzenetében a csoport azt helyezte kilátásba, hogy a közeli napokban "véres dzsihadista küzdelem és könyörtelen háború" lesz "Sarkozy fővárosában". Az új francia elnököt azzal vádolják: alig várja, hogy végrehajthassa a "feketeházi" - utalás a washingtoni Fehér Házra - gazdáitól kapott megbízást, és hogy "muzulmán gyermekek, asszonyok és idősek vérére szomjazó cionista". Az üzenetet "Abu Hafsz el-Maszri Brigádok - Európai Osztály" aláírással látták el.

Ez a csoport vállalta magára a 2005. júliusi londoni, a 2004. márciusi madridi, valamint a 2003. novemberi isztambuli merényleteket. A mostanit megelőzően utolsó üzenetük 2005. július 16-án kelt, és abban egy hónapot adtak az európai országoknak, hogy kivonják erőiket Irakból. Abu Hafsz el-Maszri az al-Kaida egyik vezetője volt, és 2001 októberében vesztette életét. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS