2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kilenc túszt ejtett egy férfi a Costa Rica-i orosz nagykövetségen

2007. május 12. 12:11, utolsó frissítés: 12:11

Megadta magát szombatra virradóra a Costa Rica-i hatóságoknak az a férfi, aki korábbi közlések szerint pénteken kilenc embert ejtett túszul a San José-i orosz nagykövetség épületében.

Rendőrségi közlések szerint az egyik volt szovjetköztársaságból származó fegyveres fiatal férfi kilenc embert, közöttük nyolc követségi tisztviselőt ejtett túszul a külképviselet épületében.

Valerij Nyikolajenko
orosz nagykövet viszont arról tájékoztatta a sajtót, hogy az incidens két orosz állampolgár közötti vita miatt történt, akik közül az egyiknél fegyver volt, és túszul ejtette a nagykövetség konzuli részlegén tartózkodó egyik látogatót. A túszejtő édesanyját is a nagykövetségre hívták, hogy részt vegyen a tárgyaláson.

A helyi televízió felvételei szerint a rendőrség legalább három embert vezetett ki az épületből, a túszejtőt őrizetbe vették. A négy órán át tartó incidens során senki sem sérült meg.

2004-ben egy túszválságban egy Costa Rica-i rendőr négy embert agyonlőtt a chilei nagykövetségen, majd magával is végzett, miután megtudta, hogy elbocsátották a nagykövetség őrségéből. Hét másik túsz úgy menekült meg, hogy bezárkózott az épület egyik helyiségébe. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS