2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismeretlen fegyveres nyitott tüzet tizenévesekre egy buszon Chicagóban

2007. május 11. 11:54, utolsó frissítés: 11:54

Tüzet nyitott egy férfi helyi idő szerint csütörtök délután Chicagóban a nagyváros déli részén egy városi busz utasaira; egy tizenévest megölt, négy másikat megsebesített - közölte a helyi rendőrség.

Az áldozat egy 16 éves fiú volt. A sebesülteket - három lányt és egy fiút - kórházban ápolják. Két lány állapota válságos. Az ismeretlen támadó a lövések után leszállt a buszról, és elmenekült. Indítéka egyelőre nem ismeretes.

Ámokfutás-kronológia, 2007

2007-ben, február 13-án egy férfi puskájával lövöldözni kezdett az Utah állambeli Salt Lake City egyik bevásárlóközpontjában, megölt öt embert, és megsebesített négyet. A kiérkező rendőrök lelőtték a támadót. Ugyanaznap Philadelphiában egy fegyveres férfi lövöldözni kezdett egy irodaházban, megölt három embert, egyet megsebesített, majd maga ellen fordította fegyverét.

Április 16-án 33 ember meghalt és 28 megsérült a virginiai műszaki egyetemen; egy ámokfutó először a kollégiumban, majd az egyik előadóban lövöldözött. A merénylő önmagával is végzett. Április 30-án egy fegyveres férfi rálőtt egy rendőrre, majd lövöldözni kezdett egy parkolóban és egy bevásárlóközpontban. A fegyverest végül a rendőrök lelőtték, a lövöldözésben még két ember meghalt és ketten megsebesültek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS