2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Életfogytiglant kapott egy amerikai vegetariánus pár: meghalt alultáplált csecsemőjük

2007. május 11. 09:27, utolsó frissítés: 09:27

Életfogytiglanra ítélt az atlantai bíróság egy vegetariánus párt amiatt, hogy a vád szerint halálra éheztették kisbabájukat. A 2004-ben, hathetesen elhunyt csecsemőt Lamont Thomas és Jade Sanders szójatejjel és rostos almalével etette, míg a baba 1,6 kilósra fogyott.

A vád szerint irreleváns, hogy a pár vegetariánus volt: a babának egyszerűen nem adtak enni, elhanyagolták az etetését. A védelem szerint azonban a semmiféle állati eredetű terméket nem fogyasztó vegetariánus szülők negyszerűen nem tudatosították, hogy veszélyben van a kisbaba élete, csak akkor, miután már késő volt. Ráadásul orvoshoz sem vitték, az anya otthon szülte meg, mivel féltek, nehogy a kórházban megfertőzzék.

Az apa azt állítja, nem tudta, hogy bűncselekménynek minősítik a tettet, nem pedig egyszerű kihágásnak vagy vétségnek. “Nem tudtuk, hogy a nem szándékos emberölés bűncselekmény. Három éven keresztül azt mondták nekünk, ez egyszerű vétség volt” - nyilatkozta, hozzátéve: nincs pénzük arra, hogy fellebbezzenek és bebizonyítsák, tettük nem volt bűncselekmény kategóriába sorolható. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS