2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb egyetemista lövöldözött az Egyesült Államokban

2007. május 09. 11:49, utolsó frissítés: 11:49

Lelőtt egy embert és megsebesített két másikat egy amerikai egyetemista kedden, amikor lövöldözni kezdett a fresnói Kaliforniai Állami Egyetem campusa közelében egy lakásban.

A 19 éves Jonquel Brooksszal elfogása előtt többször hosszan tárgyaltak telefonon szülei, egy ügyvéd és a rendőrség - közölte Jerry Dyer, Fresno város rendőrkapitánya.

Brooks gyilkos tette előtt egy videojátékkal összefüggésben összeveszett azokkal, akiket le-, illetve meglőtt. Utána a rendőrség több mint egy órán keresztül próbálta rávenni arra, hogy hagyja el a lakást, és adja meg magát. Brooksnak végül sikerült elmenekülnie a lakásból és a rendőrök elől, majd hajtóvadászat kezdődött utána.

Az érintett apartmanház lakóit kitelepítették az egyetemi negyed kávézójába, de az egyetemen nem szüntették be a tanítást, mert az iskola vezetése úgy ítélve meg, hogy az előadótermek biztonságban vannak. Az egyetem értesítette a diákokat és az oktatói kart, figyelmeztetést helyezett el az iskola honlapján. Az épület texasi üzemeltetője e-mail üzenetben figyelmeztette a lakókat a lövöldözésre, óvatosságra intve őket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS