2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy iszlamista csoport vállalta a BBC közel-keleti tudósítójának elrablását

2007. május 09. 11:31, utolsó frissítés: 11:31

Egy kevéssé ismert iszlamista csoport vállalta a felelősséget szerdán Alan Johnston, a BBC közel-keleti tudósítójának 57 nappal ezelőtti elrablásáért.

A magát Dzsais al-Iszlámnak (Iszlám Hadserege) nevező szervezet egy internetes iszlám honlapon tette közzé hangüzenetét, amelyben követelte brit fogságban lévő tagjainak, köztük Abu Katada al-Filisztini sejknek szabadon bocsátását. A közlemény egy olyan web-oldalon jelent meg, amelyet korábban gyakran használt az al-Kaida és más iszlám szélsőséges fegyveres csoport. Hitelességét eddig nem tudták ellenőrizni, de a most közzétett felvételen látható állítólag Johnston BBC-s igazolványáról készült kép.

Az Iszlám Hadsereg egyike azon három palesztin csoportnak, amely tavaly júniusban részt vett egy izraeli katona elrablásában.

A BBC 44 éves tudósítóját március 12-én rabolta el Gázában négy álarcos fegyveres. Iszmail Haníje palesztin kormányfő május 2-án jelentette be, hogy sikerült kapcsolatot teremteni az emberrablókkal, és lealkudni az általuk támasztott követelésekből. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS