2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Palesztin rakétatámadás: Olmert "kemény választ" helyezett kilátásba

2007. május 07. 16:27, utolsó frissítés: 16:27

Médiajelentések szerint kora reggel rakéta csapódott egy óvoda melletti épület udvarára. Gyerekek akkor még nem érkeztek az óvodába, így személyi sérülés nem történt. A Gázai övezetből indított rakétatámadást az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezet fegyveres szárnya, az al-Kudsz Brigádok vállalta magára.

Izraeli katonai közlés szerint a tavaly november 26-án életbe lépett, törékeny tűzszünet ideje alatt eddig mintegy 250 rakétát indítottak palesztinok izraeli célpontok ellen, s ezekből közel 200 be is csapódott izraeli területen.

Ehud Olmert
izraeli kormányfő kemény választ helyezett kilátásba a város ellen intézett palesztin rakétatámadásra reagálva. A miniszterelnöki hivatal által kiadott nyilatkozat szerint "Izrael nem tanúsíthat mértéktartást a végtelenségig", hiszen az ilyen támadások veszélyeztetik izraeli lakosok életét.

Amír Perec védelmi miniszter azt mondta hétfőn az izraeli katonai rádiónak adott nyilatkozatában, hogy a hadsereg kivárja az alkalmas pillanatot a visszavágásra, s megbünteti a rakétatámadásokban vétkes szervezeteket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS