2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Barroso: Sarkozy az Európai Unió szövetségese

2007. május 07. 11:59, utolsó frissítés: 12:47

Az Európai Unióra mondott igenként értékelte Jose Manuel Durao Barroso, EB elnök Nicolas Sarkozy tegnapi választási győzelmét.

Vasárnap esti nyilatkozatában az EB elnöke reményét fejezte ki, hogy Sárközy elnöki székbe kerülésével Franciaország visszaszerzi az Európai Unión belüli vezető helyét, ugyanakkor részt vállal az Európai Unió intézményes problémáinak kezelésében. „Erős Európa nem létezhet európai elkötelezettségű Franciaország nélkül” fejtette ki az EB elnöke.

Sárközy kemény vezetési stílusa kedvez a Barroso által Franciaországnak szánt szerepnek az Európai Közösségen belül. Ezt az újdonsült elnök belügyminiszteri mandátuma alatt már korábban is bizonyította 2005 folyamán, amikor a Párizs melletti perifériákon élő bevándorlók utcai megmozdulásait kemény rendőri akciókkal rendezte.

Az EB elnöke külön méltatta a francia polgárok elnökválasztásokon való széles részvételét. A május hatodikán tartott második futamban 86 százalékos részvételi arány rekordteljesítménynek számít európai viszonylatban. (mti/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS