2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lezuhant egy orosz katonai helikopter Csecsenföldön

2007. április 27. 21:24, utolsó frissítés: 21:24

Lezuhant egy orosz katonai helikopter pénteken Csecsenföldön, és a fedélzetén lévő mind a 18 katona életét vesztette - közölték a hatóságok, de az egyelőre nem világos, hogy lelőtték-e a járművet.

A Mi-8 típusú helikopter Csecsenföld déli része felé tartott a felkelők elleni operáció keretében - mondta el a rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik helyi illetékese. Az illető azt is hozzátette: bizonyos jelek arra utalnak, hogy a helikoptert lelőtték, de a minisztérium egy további illetékese később balesetnek nevezte a történteket azzal, hogy a helikopter rotorja leszállás közben beleütközött valamibe.

Az áldozatok számát tekintve hosszabb idő óta ez a legnagyobb orosz veszteség Csecsenföldön, ahol 1994 óta két pusztító háborúban küzdenek az orosz erők a szeparatista lázadók ellen.

A helikopter két másikkal együtt, 3 fős legénységgel és 15 katonával Csecsenföld déli része felé tartott, ahol egy lázadó csoport nyomára jutottak.

A nagyobb összecsapások és a széles körű harc úgyszólván véget értek már, de a lázadók továbbra is szerveznek kisebb merényleteket többek közt különféle csapdákkal, vagy távirányított pokolgépekkel az oroszok, illetve a Moszkva támogatását élvező csecsenföldi kormány ellen. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS