2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Minden idők legmelegebb áprilisa Hollandiában és Belgiumban

2007. április 27. 13:27, utolsó frissítés: 13:27

Minden idők legmelegebb áprilisát hozta az idei év Hollandiában és Belgiumban pénteki sajtójelentések szerint, a hőmérséklet mintegy 5 Celsius-fokkal haladta meg az átlagost.

A De Telegraaf című napilap közlése szerint Hollandiában április 15. volt a legmelegebb áprilisi nap, 30 fokos hőséggel. A La Libre Belgique című belga lap szerint Brüsszelben csütörtökön mérték idén a legmelegebbet 25,7 fokkal. Belgiumban a hagyományosan átlagos 9 fok helyett az átlag ezúttal megközelíti a 14 fokot.

Hollandiában utoljára április 3-án esett az eső, akkor is csak pár csepp. Belgiumban egész hónapban kevesebb mint egy liternyi eső hullott négyzetméterenként, szemben az 53,1 literes átlaggal és a 134,3 literes csúccsal.

Ez lehet a legnaposabb hónap is az időjárásjegyzések történetében. Hollandiában átlagosan a nappalok 40 százalékánál kevesebbet jellemez napsütés, de most ez egészen bizonyosan meghaladja a 60 százalékot.

A szokatlanul meleg és száraz időjárás az előnyök - például a tavaszi tengerparti strandolás - mellett arrafelé ritkaságnak számító problémákkal is párosul. A két ország határövezetében például a héten erdőtűz ütött ki, jelentős anyagi károkat okozva. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS