2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma tárgyalnak újra az atomprogramról: engedmények Iránnak?

2007. április 25. 16:25, utolsó frissítés: 16:25

Az Egyesült Államok, Oroszország, Kína és az Európai Unió hajlik arra, hogy eddigi álláspontjától eltérve meghallgassa azt az iráni javaslatot, amelynek értelmében Teherán fenntarthatná urándúsító programjának egy részét - közölték kormányzati tisztségviselők kedden a török fővárosban.

Javier Solana, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője és Ali Laridzsáni iraki főtárgyaló ankarai tárgyalásainak előestéjén diplomaták, illetve az érintett országok kormányzati tisztségviselői elmondták, hogy a megbeszélések fordulatot hozhatnak, miután a felek először próbálják feloldani az ügyben kialakult patthelyzetet, kísérletet téve a dúsítás eddigitől eltérő meghatározására.

Laridzsáni és Solana a foglyul ejtett brit tengerészek április 4-i elengedése után szinte azonnal felújította a telefonos konzultációkat a vitatott iráni atomprogramról. Az iráni főtárgyaló és a magas rangú EU-diplomata legutóbb Németországban találkozott személyesen egymással februárban, a müncheni biztonságpolitikai fórum zárónapján. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS