2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eritreai katonák 65 etióp és 9 kínai olajmunkást öltek meg

2007. április 25. 15:36, utolsó frissítés: 15:36

Eritreai katonai egyenruhát viselő fegyveresek voltak a végrehajtói annak a nagy számú halálos áldozattal járó kelet-etiópiai támadásnak, amely egy olajmező munkásait érte - mondta egy etióp tisztviselő.

Abdullahi Haszan, a támadástól sújtott térség vezetője szerdán úgy nyilatkozott, nem fér hozzá kétség, hogy az eritreaiak nyelvén beszéltek a támadók.

Az egykori etióp tartományból évtizedes harcok után függetlenné vált Eritrea hatóságai cáfolták az etióp vádat. "Az etiópok ürügyet akarnak kreálni, hogy háborús lépéseket tegyenek Eritrea ellen" - mondta az aszmarai tájékoztatási miniszter.

Haszan elmondása szerint már a kormányerők ellenőrzése alatt áll a szomáliai határhoz közeli Abole város térsége, ahol szerdán 65 etiópiai és kilenc kínai olajmunkás életét vesztette a támadásban. A fegyveresek több kínait elhurcoltak, róluk nincs hír.

A két szomszédos afrikai ország között a viszony meglehetősen feszült. 1998-tól hadban álltak egymással a Vörös-tenger egy partszakasza miatt, amelyen a két ország határát hivatalosan soha nem jelölték ki. Igaz, 2000-ben békét kötött a két fél, a feszültség azonban a mai napig sem csillapodott. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS