2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Titkos izraeli-palesztin tárgyalások Európában?

2007. április 24. 17:01, utolsó frissítés: 17:01

Egy palesztin újság szerint titkos tárgyalások folynak Európában Izrael és a palesztinok között a leendő független palesztin állam létrehozásáról 2008 végéig.

A tárgyalások egy meg nem nevezett európai fővárosban folynak az al-Kudsz című lap "jól értesült" forrásai szerint. A megbeszélések az Európai Unió és az Egyesült Államok égisze alatt zajlanak. A felek a palesztin államalapítás kulcskérdéseiről: a határokról, a palesztin menekültek sorsáról, Jeruzsálemről és a zsidó telepekről próbálnak egyezségre jutni - írta a palesztin területek legbefolyásosabb újságja kedden.

A tárgyalások célja a lap szerint az, hogy valóra váltsák George Bush amerikai elnök elképzelését, aki két államot szeretne látni, mielőtt még 2009 januárjában lejár a mandátuma. Száeb Erekát, a palesztinok főtárgyalója a francia hírügynökségnek azt mondta, nincs tudomása e tárgyalásokról, de a részletek kifejtése nélkül utalt arra, hogy a palesztinok és izraeliek között vannak nem hivatalos találkozók. Izrael miniszterelnöki hivatala kategorikusan cáfolja az információt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS