2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Budapesti zavargások: 2-3 évet is kaphat a hat rendőrvádlott

2007. április 23. 16:54, utolsó frissítés: 16:54

Akár két év szabadságvesztést is kaphat az a hat rendőr, akik ellen vádat emelt a főügyészség az őszi zavargások során hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és testi sértés miatt - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére hétfőn.

Morvai Attila elmondta: a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazást akár két-, a testi sértést akár hároméves szabadságvesztéssel is büntethetik.

Két ügyben a Rendészeti Biztonsági Szolgálat 3-3 munkatársa ellen emeltek vádat, akik a Fővárosi Főügyészség szerint tavaly szeptember 20-án hajnalban több sértettet földre kényszerítettek, majd az egyik esetben hátul meg is kötözték a sértett kezét és úgy rugdosták, ütötték tomfával a testét, fejét. A másik esetben hasra fektették és többször megrúgták az intézkedés alá vont személyt.

Az ügyben sértettként szereplő egyik tüntető ellen is vádat emelt az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt, a másik ellen nyomozás folyik.

Április közepéig összesen 37 rendőrt gyanúsítottak meg a szeptemberi, októberi zavargások során alkalmazott rendőri fellépéssel összefüggésben. A szeptemberben történtekkel összefüggésben összesen hét ügyben 16 rendőrt, az októberi eseményekkel összefüggésben pedig tíz ügyben 21 rendőrt gyanúsítottak meg. A mostani vádemelés után már csak 31 rendőr ellen folyik a nyomozás. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS