2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Illegális európai autóversenyre figyelmeztet a francia titkosszolgálat

2007. április 16. 15:11, utolsó frissítés: 15:11

Illegális európai autóverseny veszélyére figyelmeztette az olasz rendőrséget és határőrséget a francia titkosszolgálat, amelynek információi szerint a Runball 3000 elnevezésű - Belgiumból indult, s oda visszaérkező, Németországon, Ausztrián, Magyarországon, Horvátországon, Szlovénián, Olaszországon és Franciaországon áthaladó - futam résztvevői veszélyeztethetik a közlekedés biztonságát.

A francia figyelmeztetés szerint a nagy teljesítményű járművekkel - motorokkal és gépkocsikkal - induló versenyzők a híres-hírhedt amerikai "coast to coast" (parttól partig) illegális rali egyfajta európai verzióját teljesítik, amelyben nem tilosak az ütközések, s a hatóságokkal szembeni kihívások sem, amikor is a közutakon, hétköznapi forgalomban kell minél gyorsabban a célállomásra érni.

A Runball 3000 egyébként honlapján visszafogottan hirdeti az autós körutazást - korlátozott számú indulóval -, melyre a nevezési díj 8500 euró a sofőrnek és navigátorának, s minden további utasért négyezer euró a tarifa az egyhetes útért, amelynek során háromezer mérföldet, több mint ötezer kilométert autóznak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS