2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vihar és súlyos áradások az Államok keleti partvidékén: eddig 8 halálos áldozat

2007. április 16. 14:25, utolsó frissítés: 14:25

Szakadó eső kísérte heves vihar csapott le az Egyesült Államok keleti partvidékére, megakadályozta több száz légi járat elindulását, és olyan súlyos áradással fenyeget, amelyre 14 év óta nem volt példa. A hét vége óta tartó viharoknak már nyolc halálos áldozata van szerte az országban.

A légitársaságok több mint 400 járatot töröltek a New York környéki három nagy repülőtéren - közölték a repülőtér-üzemeltető hatóságok.

Az erős széllökésekkel párosuló, rekord mennyiségű eső miatt vasárnap késő este hömpölygő víztömeg árasztott el számos utcát és metróállomást New Yorkban. Az NY1 helyi rádió szerint utoljára 30 éve esett ilyen kiadós eső a metropolisban. A vízszint emelkedése miatt hétfőre virradóra Long Island egyes részein további áradások fenyegetnek. A nagyvárosban kilenc átmeneti szállást nyitottak meg azok számára, akiket az ítéletidő miatt esetleg ki kell költöztetni otthonaikból.

Az ítéletidő mostanáig nyolc ember életét követelte. Dél-Karolinában a vihar tönkretett több otthonként használt lakókocsit, ami egy ember halálát okozta, ketten pedig autóbalesetben vesztették életüket New York, illetve Connecticut államban. Még pénteken öten haltak meg a vihar miatt Kansasban és Texasban.

Nyugat-Virginiában az utcákat elárasztó esővíz több házat is elöntött, a lakókat ki kellett költöztetni, és elővigyázatosságból New Jerseyben is biztos helyre menekítettek lakosokat. Az óceántól távolabb heves hóesés is várható. Nyugat-Virginiában rendkívüli állapotot vezettek be vasárnap este. New York, Connecticut, New Jersey és Észak-Carolina államban több ezer lakás maradt áram nélkül. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS