2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Valóban kémkedtek az Iránban fogvatartott brit tengerészek

2007. április 06. 10:10, utolsó frissítés: 10:10

A Sky News brit hírtévé csütörtök este, miután az iráni fogságból elengedett brit katonák már biztonságban voltak, felfedte: az egység valóban gyűjtött hírszerzési adatokat Iránról.

A hírcsatorna szerint ezt maga az alakulat parancsnoka, Chris Air százados mondta, akit a Sky News stábja több járőrbevetésre is elkísért. A riport még a csapat elfogása előtt készült, de a tévétársaság a katonák biztonsága érdekében kiszabadulásukig nem sugározta.

Air szerint a brit tengeri járőrök kikérdezik a környéken tevékenykedő hajók legénységét arról is, hogy "van-e olyan információjuk, amelyet megoszthatnak velünk... akár kalózokról, akár iráni tevékenységről a térségben". Hozzátette: a terület "ütközőövezetnek" számít, és a halászbárkákat iráni katonák már többször is kirabolták.

Des Browne brit védelmi miniszter a Sky Newsnak azt mondta: biztonsági szempontból fontos a hírszerzési adatok gyűjtése, és a korszerű hadviselésnek egyébként is mindig része a hírszerzés. Erre az ENSZ-mandátum is felhatalmazza a brit erőket - tette hozzá. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS