2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Amerika megsemmisített Irakban két illegális fegyverüzemet

2007. április 03. 11:29, utolsó frissítés: 11:56

Amerikai erők légi csapásokkal leromboltak Irakban két épületet, amelyekben kormányellenes csoportok pokolgépeket állítottak elő, s nagy mennyiségű robbanóanyagot és vegyszert tároltak.

Az amerikai hadsereg keddi közleménye szerint az amerikai szárazföldi erők fedezték fel egy biztonsági műveletük során az illegális fegyvergyártó üzemeket és robbanóanyag-raktárakat, s segítségét kértek a légierőtől a létesítmények megsemmisítéséhez. Sem halálos áldozata, sem sérültje nem volt az akciónak. A közlemény nem tért ki a légi csapások idejére, és a helyszínről is csak annyit árult el, hogy Bagdadtól délre történt az esemény.

Az amerikai hadsereg egy másik bejelentése szerint három amerikai katona vesztette életét hétfőn Irak területén. Egyikük egy kirkuki öngyilkos merényletben, amelynek 12 iraki, köztük kilenc gyerek is halálos áldozatául esett. Egy másikkal út szélén elhelyezett pokolgép végzett Bagdadban, a harmadik pedig egy al-Anbár tartományban végrehajtott harci műveletben vesztette életét. A Pentagon hivatalos adatai szerint az újabb halálesetekkel 3253-ra nőtt az Irakban meghalt amerikai katonák száma. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS