2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sztrájk a ferihegyi reptéren: a menedzsment dolgozik a tiltakozók helyett

2007. március 31. 13:22, utolsó frissítés: 13:22

Várhatóan járattörlés nem lesz a budapesti Ferihegyi repülőtéren a földi kiszolgálást végző Celebi GH Kft.-nél szombat estéig meghirdetett sztrájk miatt, az utasoknak azonban késésekre kell számítaniuk. A sztrájkoló dolgozók helyett a cég menedzsmentje végzi a kiszolgálást.

A Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ) azt követően hirdetett egynapos munkabeszüntetést a Celebinél, hogy eredménytelenül zárultak a bértárgyalások. A Celebi menedzsmentje 1 plusz 2 százalékos, illetve a jelenlegi rugalmasabb munkarenddel 12 százalékos béremelést ajánlott. A szakszervezet a munkarend változása nélkül követel 15 százalékos emelést, amit szerintük megalapozottá tesz a növekvő forgalom mellett, a munkavállalókat terhelő többletmunka, illetve a Celebi nyereséges tevékenysége.

Szombaton a beosztott munkavállalók többsége csatlakozott a sztrájkhoz, ám többen dolgoztak és beállt segíteni a társaság menedzsmentje is, illetve az egyes légitársaságok személyzetei is.

Így várhatóan szombaton sem kell járatot törölni, de a pénteki 20-30 perces késéseknél szombaton várhatóan nagyobb mértékű csúszások lesznek a menetrendben. A munkabeszüntetés szombaton 26 induló és 21 érkező járatot érint – a Malév járatai azonban menetrend szerint közlekednek, mivel a Malév gépeinek földi kiszolgálását nem a Celebi, hanem a Malév GH végzi.

A szakszervezet egy másik ferihegyi cégnél is sztrájkot hirdetett szombatra, 11 és 18 óra között a repülőtéri üzemanyag-kiszolgálást végző Rük Kft.-nél. Ez a munkabeszüntetés önmagában várhatóan nem okoz jelentős fennakadást a forgalomban, mivel a légitársaságokat időben értesítették arról, hogy a munkabeszüntetés ideje alatt alternatív üzemanyag-felvételi lehetőséget kell keresniük. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS