2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dánia világelső a kommunikációs technológiai eredmények alkalmazása terén

2007. március 30. 14:03, utolsó frissítés: 14:03

Az Egyesült Államok immár nem az első a kommunikációs technológiai eredmények gazdasági hasznosulása - idézte a Világgazdasági Fórum jelentését a Voice of America rádió csütörtökön.

A genfi székhelyű független szervezet ez évi jelentése szerint Dánia vette át a vezetést, az Egyesült Államok a hetedik helyre csúszott vissza.

A Világgazdasági Fórum 122 ország között állapított meg sorrendet abban a tekintetben, hogy a kommunikációs technológia mennyiben járul hozzá a gazdasági versenyképességhez.

A jelentés szerint Dániát liberalizált telekommunikációs ipar, kiváló állami szabályozás, továbbá az jellemzi, hogy a dán kormány teljes egészében képes az elektronikus ügyvitelre.

A svájci magánalapítvány szerint az Egyesült Államok, jóllehet hat helyet esett vissza, továbbra is vezető szerepet tölt be a világon az innovációk területén. A kommunikációs fejlesztések gazdasági hasznosulása vonatkozásában az első tíz államból nyolc európai, Szingapúr a harmadik helyet foglalja el.

Az első húszban található Hong Kong, Tajvan, Japán, Ausztrália, valamint Dél-Korea. India az 44., Kína az 59. a rangsorban. A legmagasabb helyezést a latin-amerikai államok közül Chile érte el a 31. hellyel. A Közel-Keletről Izrael szerezte meg a legmagasabb helyezést, ő a 18. a sorban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS