2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Olasz maffia: másfél naponta egy kivégzés a norma

2007. március 22. 16:52, utolsó frissítés: 16:52

Az olasz maffia 2500 embert, köztük 37 gyermeket gyilkolt meg az elmúlt tíz évben - közölték Olaszországban annak kapcsán, hogy idén már a 12. alkalommal tartották meg a szervezet bűnös áldozataira való nemzeti megemlékezés napját.

A maffiagyilkosságok 70 százaléka büntetlenül marad, és a legtöbb esetben a bűncselekmény indítékára sem derül fény. A maffia két és fél ezer áldozata között 155 olyan személy van, akinek semmi köze nem volt a szervezett bűnözéshez: "rosszkor volt rossz helyen", vagyis egy-egy mészárlás vétlen, "járulékos" áldozataként vesztette életét, illetve azért ölték meg, mert szemtanúja volt a leszámolásnak.

Mintegy 30 ezren vettek részt szerdán a legnépesebb emléknapi rendezvényen: civil szervezetek tiltakozó menetén, amelyet a szervezett bűnözés áldozatainak emlékére tartottak a dél-olaszországi, calabriai Polisentában. Polistenában emléktáblát avattak a maffia által meggyilkolt 700 ember nevével. Róma után ez a második olasz város, ahol emléktáblával örökítették meg a szervezett bűnözés áldozatainak emlékét. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS