2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Zavargásokról közvetített egy pakisztáni televízió. A rendőrség megrohamozta az épületet

2007. március 17. 11:54, utolsó frissítés: 11:54

Megszakították a pakisztáni hatóságok az egyik magántelevízió műsorát, amely élőben közvetítette az országban kitört zavargásokat. A rendőrség könnygáz és gumibotok bevetésével megrohamozta pénteken a médium iszlámábádi épületét.

Pervez Musarraf pakisztáni elnök később elnézést kért a Geo TV székhelyének lerohanásáért, és ígéretet tett arra, hogy a felelősöket felkutatják és megbüntetik.

Pénteken Pakisztán több városában csaptak össze a rendőrök az utcákra vonult feldühödött emberekkel, akik az ellen tiltakoztak, hogy az államfő egy héttel ezelőtt hivatalával való visszaélés vádjával felfüggesztette legfelsőbb bíróság elnökét.

Iftikár Mohammed Chaudhrya legfelsőbb bíróként számos alkalommal a kormány politikája ellen foglalt állást, sőt felemelte a szavát a biztonsági erők állítólagos érintettsége ellen számos eltűnési üggyel kapcsolatban.

Iszlámábádban a legfelsőbb bíróság épülete előtt gyűlt össze a tömeg, ahol pénteken éppen Chaudhrya második meghallgatása folyt egy öttagú bírói testület előtt. A rendőrök könnygázzal, botokkal és gumilövedékekkel próbálták oszlatni a tömeget.

Zavargások és utcai harcok voltak ezen kívül a fővároshoz közeli Ravalpindiben, illetve a kelet-pakisztáni Lahorban. Többtucat tiltakozó aktivistát őrizetbe vettek - közölték név nélkül nyilatkozó rendőrségi és kormányzati tisztségviselők.

A demonstrálók, köztük számos jogász és ellenzéki politikus a legfelsőbb bíróság elnökének a vádak alóli felmentését és független igazságszolgáltatást követeltek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS