2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Izrael elutasítja az új palesztin egységkormányt

2007. március 16. 13:45, utolsó frissítés: 13:45

Izrael nem működik együtt az új palesztin egységkormánnyal, de folytatnia kell a párbeszédet Mahmúd Abbász palesztin elnökkel, hogy elérje a Hamász mozgalom bukását - jelentette ki pénteken Efrájim Szneh izraeli védelmi miniszterhelyettes.

A politikus az izraeli állami rádióban hangoztatta, hogy Izrael bojkottálja a radikális Hamász és a mérsékelt Fatah mozgalom koalícióját. Hozzátette: meg kell kerülni az új kormányt, és Mahmúd Abbász elnökkel kell békemegállapodást kötni. Ez az egyetlen módja annak, hogy a Hamászt kiszorítsák a hatalomból.

Iszmáil Haníje palesztin kormányfő csütörtökön nyújtotta be a palesztin elnöknek az egységkormány névsorát, amely reménye szerint új fejezetet nyit a palesztinok történelmében. A 25 miniszterből álló kabinetben a radikális Hamásznak 12, a Fatahnak hat minisztere van, további hét tárca vezetője független. A Hamász és a Fatah reménykedik abban, hogy a közös kormány megalakulása után vége lesz a palesztinok belső harcának, amelynek több mint 140 halottja volt, és megszűnik a palesztinok nemzetközi elszigeteltsége. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS