2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Molotov-koktélok március 15-re: a rendőrök őrizetbe vettek egy "Kossuth-térit"

2007. március 14. 16:29, utolsó frissítés: 16:29

Valóságos "Molotov-koktél-gyárat" rendezett be VI. kerületi lakásában egy 19 éves budapesti fiatalember, akit a rendőrség már őrizetbe vett - jelentette be a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese szerdai sajtótájékoztatóján.

Zsombok György elmondta: a Nemzetbiztonsági Hivatallal együttműködve kedden délután fogták el a fiatalembert, aki a bérelt lakásban egy hónapja készült a Molotov-koktélok gyártására. Ezeket március 15-én a rendőrök ellen akarta használni, illetve osztogatni akarta azoknak, akik szintén ott vannak a tüntetésen.

A lakásban tartott házkutatás során 56 ásványvizes és 25 egyéb üveget, és a Molotov-koktél gyártásához szükséges más segédanyagokat (méretre szabott dugót, kanócnak való rongyot és benzint) találtak.

A fiatalember tettének jogi minősítése közveszély-okozás előkészülete. A büntetlen előéletű fiatalember jelenleg őrizetben van. Kihallgatása során elismerte, hogy egy hónapja készült a "gyártásra" - mondta az ezredes.

Kérdésre válaszolva elmondta: a gyanúsított "a Kossuth tériekhez tartozik", személyes kapcsolatban van olyan emberekkel, akik az őszi események miatt rendőrségi eljárás részesei voltak. A rendőrség az ügyről kiadott közleményében az szerepel: a fiatalember a lakásban talált névjegykártya szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagja. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS