2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nazanint kiengedték a börtönből – kampány indult egy másik halálra ítélt iráni lányért

2007. március 08. 13:13, utolsó frissítés: 13:13

Nazanin Fatehit január 31-én szabadon engedték. A most 19 éves iráni, kurd nemzetiségű lányt korábban azért ítélték akasztásra, mert 17 évesen önvédelemből halálosan megsebesített egy férfit.

A nemzetközi szervezetek által felkarolt, az áldozat névrokona, Nazanin Afshin-Jam által indított Mentsük meg Nazanint! kampány sikerén felbuzdulva az Amnesty International most egy másik, jelenleg húszéves iráni lányért indított akciót. Az AI Delara Darabiért indított kampányfelhívásának szövege itt olvasható.

Nazanin tervei: folytatni az iskolát, ugyanis csak két elemit végzett; a testvéreit is rábírni arra, hogy tanuljanak; ügyvédi képesítést szerezni; a majdnem három évi börtön után visszaszerezni az életét.

"Nagyon boldog voltam kiszabadulásomkor, a szabadság olyan nekem, mint egy új születésnap” – nyilatkozta. Megköszönte Nazanin Afshin-Jamnak és Mina Ahadinak a támogatását, és mindazoknak köszönetet mondott, akik aláírásukkal vagy pénzzel támogatták harcát a szabadságért. Felsorolta azok nevét, akik hosszú évek óta börtönben sínylődnek, és a rádióriporternek elmondta: külső segítség nélkül nincs túl sok esélyük kiszabadulni. (amnesty.org, save.nazanin.googlepages.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS