2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bőrfejű újfasiszták vertek meg színesbőrű diákokat Pozsonyban

2007. március 07. 14:01, utolsó frissítés: 14:01

Bőrfejű újfasiszták vertek meg Szlovákiában tanuló színesbőrű diákokat Pozsonyban, akik közül csak ketten tettek feljelentést a rendőrségen.

A szombatról vasárnapra történt támadás hírét nem a kárvallottak, hanem a fajgyűlölő megnyilvánulásokat számon tartó civil társulás, az Emberek az Erőszak Ellen (LPR) aktivistái tették közzé kedden, mert a hasonló incidenst már többször elszenvedett diákok féltek feljelentést tenni. Közülük most egy házaspár, egy 27 éves spanyol férfi és a 23 éves mexikói felesége mégis elszánta magát és vallomást tett a rendőrségen. A rendőrség szóvivője minden sértettet arra buzdított, hogy ne hallgassák el, ha hasonló sérelmek érik őket, mert a hatóság csak akkor tud lépni, ha értesül a bűncselekményről.

A külföldi diákok egy csoportját vasárnapra virradó éjszaka támadták meg a kormányhivatal előtti tágas téren. Egyikük vallomása szerint amikor a bőrfejűek hozzájuk léptek, ők azonnal futásnak eredtek, de egyiküket elkapták. Ütni-rúgni kezdték a mexikói diákot, akinek a társa visszamerészkedett a helyszínre, hogy a védelmére keljen, s akkor az egyik bőrfejű pisztolyt szegezett rá.

Szlovákiában meglehetősen gyakoriak a rasszista támadások és az újfasiszták egyéb agresszív megnyilvánulásai. Ugyancsak keddi értesülés szerint ismeretlenek horogkereszteket és fasiszta jelszavakat festettek a benzinkút falára az autópálya Trencsén (Trencín) mellett elhaladó szakaszán. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS