2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyilkolják a kémkedéssel gyanúsított helyieket Afganisztán és Pakisztán határán

2007. március 05. 13:33, utolsó frissítés: 13:33

Újabb olyan gyilkosság történt Pakisztánban, amikor az áldozatnak azért kellett meghalnia, mert az Egyesült Államoknak való kémkedéssel vádolták.

A férfi holttestére a Vazirisztán tartomány székhelye, Miran Sah felé vezető útnál bukkantak rá, Satar Sarobi falunál. Helyi kormányilletékesek szerint az áldozat mellkasán és fején lőtt seb volt, teteme mellett a gyilkosok üzenetet hagytak, amely szerint "hasonló sors vár azokra, akik az Egyesült Államoknak kémkednek".

Az Afganisztánnal határos Vazirisztánban tevékenykedő szélsőségesek az elmúlt időszakban több tucat embert gyilkoltak meg, rájuk fogva, hogy kémkedtek az Egyesült Államoknak. A múlt héten emiatt egy tanárt fejeztek le.

Vazirisztánt nomád pastu törzsek lakják, amelyek rendszeresen átjárnak nyájaikkal, csordáikkal a nagyrészt ellenőrizetlen, pontatlanul kijelölt határon. A nehezen ellenőrizhető magashegyi térség a fanatikus szunnita muzulmán táliboknak, Afganisztán korábbi urainak fő bázisa. Feltételezések szerint itt rejtőzködnek az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyes újjászerveződött csoportjai is. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS